Att finansiera ett bilköp genom Consector

Låneförmedlaren Consector erbjuder hjälp med flera olika typer av lån. Förutom privatlån, billån och bolån, förmedlar de även kreditkort. För den som ska ta ett lån för att köpa en bil, kan den här förmedlarens tjänster vara mycket hjälpsamma verktyg. Att se en ungefärlig månadskostnad är enkelt, och därtill ges du viktiga tips på deras hemsida.

Så gör du

På hemsidan klickar du först på ”Billån”, varpå du tas till en sida med en kostnadskalkylator. Över kalkylatorn ser du förutsättningarna – du kan få ett billån från 2,95 % i ränta, snabbt jämföra olika bankers billån och sedan få pengarna utbetalda direkt, med Bank-ID-signering.

 

Att använda kalkylatorn är enkelt. Du börjar med att specificera summan, som kan vara mellan 10 000 och 500 000 kronor. Därefter väljer du önskad löptid, där allt mellan 1 och 15 år kan väljas. Precis som förmedlaren tipsar om i sin serie Consector förklarar, ger en längre löptid lägre månadskostnader – men högre totalkostnader. Med en kortare löptid är förhållandet det omvända, med lägre totalkostnader, men högre månatliga summor att betala.

 

Efter att ha fyllt i önskat lånebelopp och löptid ges du omedelbart en uppskattning på dina månadskostnader. Du kan även välja att fylla i rutor, ”Samla lån och krediter” och ”Lägg till en medsökande”. Det lyfts fram att en medsökande ger bättre lånevillkor.

Kunskap och råd

I ovan nämnda serien Consector förklarar ges flera tips kring hur man bör tänka inför ett billån. Bland annat nämns att man bör utarbeta en realistisk budget, med ett tydligt maxtak. Det nämns även att man kan höra med sin bank om man kan låna på bostaden för att finansiera köpet, givetvis förutsatt att det inte kräver att bostaden belånas till mer än 85 % av dess värde. Vidare trycker man på att räkna på den totala kostnaden för bilen – inte bara vad lånet att kommer att kosta. Det här är viktigt när man utarbetar budgeten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *