Brolle i Junsele

Så gick midsommarfirandet i Junsele med Brolle

År 2011 och 2013 kom Brolle till Junsele för att fira midsommar. Med sig hade han sitt band för att ge en konsert i riktig 50-talsanda. Plats för konserten var Junsele Djurpark, som Brolles crew gjorde om till en gammaldags folkpark.

 

Brolle själv sa att han ”känner mycket” för Junsele djurpark och att han ansåg det vara perfekt för att hysa plats åt hans show. Att just ha en egen show är inget som Brolle var särskilt van vid, vid tillfället för konserten. Innan hade han huvudsakligen gästspelat på andra turnéer, och alltså inte fungerat som ensamt dragplåster. Till exempel har han varit med i paketturnéerna Rhapsidy in Rock och Diggiloo – men så var alltså inte fallet nu.

 

Det var nämligen under dessa turnéer som idén om något eget föddes. Projektet, som bland annat tog honom till Junsele 2013, skulle komma att heta Rock and Roll on Tour, även det en paketturné – och en riktigt mastig sådan. Showerna var fullspäckade med 60- och 50-talsrock av två olika band.

 

Fjorton olika städer i Norrland fick besök

Under sommaren 2013 fick fjorton olika städer i Norrland besök av Brolle. En av dem var just Junsele, där midsommaren skulle komma att firas. Andra städer var till exempel Örnsköldsvik och Kramfors. I allmänhet ansågs turnén vara mycket uppskattad och välbesökt.

 

Just Junsele var ett speciellt stopp på turnén för stjärnan. På förhand hade han talat om att han spelat så många gånger i Junsele att han och invånarna började få en lite speciell relation. Tidigare har han till exempel spelat där med Roger Pontare. När det sedan stod klart att det skulle bli ytterligare en turné var Junsele något som Brolle tidigt hade i tankarna. Dessutom känner Brolle och djuparkschefen Ulf Henriksson varandra väl, något som säkerligen bidragit till att Junsele så många gånger fått hysa plats åt stjärnan och hans shower.

 

Tog en inspirationsresa till New York

Innan turnén sattes igång tog Brolle en inspirationsresa till New York. Kring 2013 fanns tydliga tecken på en nostalgivåg, och den syntes inte minst i den amerikanska storstaden. Många av de stora artister som han har framhållit som förebilder har sina rötter i New York, så det är ingen slump att just den staden blev målet för en inspirationsresa. Hur väl det här märktes av på spelningen i Junsele kan bara Junseleborna – eller även utsocknes konsterbesökare – svara på.

 

Det här är Brolle

Brolle, egentligen Kjell Junior Wallmark, föddes 1981 i ett mindre samhälle utanför Boden. Det var i Kanal 5, i talangjakten Popstars, som han blev upptäckt. Året var 2001 och succén i programmet följdes upp med debutsingeln Playing with Fire. Året därpå utseddes han till Årets Norrbottning, en utmärkelse han fick för att ha satt sin hemkommun på kartan. Förutom det nominerades han till flera andra priser, bland annat Grammis, NRJ Awards och Rockbjörnen. Sedan dess har han släppt flera populära singlar samt deltagit i många olika TV-program.

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *