Om oss

Om oss

Vi hoppas att du som besöker sidan har en trevlig upplevelse här. Tanken är att webbplatsen ska fungera som en mötesplats för alla som gillar cruising och allt runt omkring. I Sverige är cruising en starkt förankrad kultur och ett känt fenomen, och den här sidan dedikerar vi just till det.

 

Historian bakom oss

Vi som står bakom sidan har ett starkt intresse för bilar och motor. Cruising anser vi dock inte endast handla om bilar, utan även kulturen runt omkring. Kläderna, musiken och frisyrerna är andra delar av cruisingen som vi tycker mycket om. Det är helt enkelt hela paketet som lockar oss till cruisingen och följaktligen också att starta den här sidan.

 

Vi har idag ett medlemsantal på ungefär 20 personer, som har hållit i en del egna, mindre bilträffar på olika platser i landet. På sidan kan du också läsa om större evenemang – betydligt större än de vi själva håller. När vi själva anordnar träffar är det mest för kompisar och kompisars kompisar, även om alla är välkomna. Gemensamt för alla som kommer är dock bilintresset och fäblessen för 50- och 60-talskultur.

 

Steget till att starta sidan kom när vi märkte att vi tyckte det fanns för få svenska sidor på området. Det finns visserligen en hel del bra sajter om vissa evenemang till exempel, men färre sajter som samlar information om allt som har med cruising att göra. Här skriver inte bara om våra egna tillställningar – utan om allt som kan vara intressant för den som tycker om cruising.

 

Idé och vision

Vår vision är att öka intresset för cruising i Sverige och representera fenomenet på bästa möjliga sätt. Vidare är vår tanke att de som redan är insatta ska kunna fördjupa sig ännu mer genom att besöka vår hemsida. Vi får inget betalt för detta utan drivs helt och hållet av ett starkt intresse.

 

Förhoppningen är att sidan ska samla en stor del av Sveriges alla cruising-intresserade. Vi har tankar om att, om detta sker, kanske anordna egna evenemang på olika platser i landet. Allting bygger på att de som är intresserade engagerar sig och finner ett intresse i den här sidan.

 

Utveckla intresset för cruising vill vi göra på flera sätt, bland annat:

 

  • Rapportera om det som händer. När någonting väsentligt händer inom cruising i Sverige kommer vi att skriva om detta. Vi kommer alltid att förhålla oss neutrala till de event som sker, och får till exempel inte betalt av arrangörer för att skriva särskilt bra om just deras event.
  • Skriva för nykomna. Vi använder ett språk på sidan som vi hoppas att alla ska kunna ta till sig och finna intressant – såväl nyfrälsta som riktiga cruisingfantaster.
  • Marknadsföra fenomenet och kulturen. Vi kommer att arbeta för att vår hemsida och de artiklar vi skriver ska få stor spridning. Det här gör vi bland annat genom att använda oss av sociala medier och andra kanaler på nätet. Vi har ingen stor budget för marknadsföring utan gör det med de medel vi har. Vi hoppas att andra cruisingintresserade ska få upp ögonen för sidan och dela våra artiklar, så att sidan – och därmed cruising som fenomen – ska få en ökad spridning i Sverige.

Hjälp till med hemsidan

Vi är alltid på jakt efter duktiga skribenter som kan hjälpa till med att göra sidan så aktuell och relevant det bara går. Om du har ett intresse för cruising och tycker om att skriva är du välkommen att kontakta oss (kontaktinfo finns här på sidan). Om du har höra av dig.

 

Likaså är vi alltid ute efter fina cruisingbilder. Om du är en duktig fotograf tar vi tacksamt emot bilder från till exempel evenemang eller bara bilder på snygga bilar. Vi erbjuder tyvärr ingen betalning, men skriver självklart ut vem det är som har tagit bilden.

 

Det här står vi för

Vi står för att cruising ska vara en kultur som är öppen för alla. Den som är intresserad av det ska inte känna några begränsningar att börja utöva sitt intresse. Det här är något som vi framhåller här på sidan och som vi vill ska vara en bestående del i cruisingsverige. För att kulturen ska fortsätta växa är vår önskan att alla som håller på med cruising ska föra vidare intresset på ett bra sätt.

 

Vi sköter sidan

  • Lars Eriksson. Arbetar som egenföretagare och har haft ett bilintresse sedan barnsben. Förutom att syssla med mina bilar och den här hemsidan på fritiden, umgås jag med barn och fru. När behov finns kan det hända att jag fixar någonting på huset. Bor i Örnsköldsvik.
  • Jonas Mattson. En kille på 32 år som älskar bilar. Har en mindre bilsamling hemma i garaget i Örnsköldsvik. Arbetar som IT-tekniker på dagarna och pysslar med bilarna på kvällarna.
  • Erika Johansson. Bor också i Örnsköldsvik och har ett stort intresse för allt som har med 50- och 60-talet att göra. Främst bilarna, men även musiken, kläderna och frisyrerna är något jag tycker är fascinerande.

Sedan har vi idag över 20 medlemmar som är aktiva på ett eller annat sätt och får ibland extra hjälp med att sköta om sidan.

 

Träffa oss
Vi anordnar regelbundet träffar för den som är intresserad av cruising. Vi brukar ordna så att träffen sker hemma hos någon av våra medlemmar eller hos oss som står bakom sidan. I vissa fall stämmer vi träff på en pub. Vi välkomnar alla som är intresserade av cruising – oavsett erfarenhet – för att träffas och planera turer eller bara snacka bilar.

Medlemskap

Det finns inga inträdesprov eller liknande för att bli medlem här. Du behöver inte heller ha någon tidigare erfarenhet av cruising. Det enda vi rekommenderar är att du kommer på någon träff innan du ansöker om medlemskap. På så vis får du chans att se att Cruising Sweden verkligen är något för dig. När du väl har blivit invald ser vi fram emot att ha med dig på alla våra aktiviteter.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *